Vientimallit

 

Kippi-ikkuna on Keski-Euroopassa yleinen ikkunatyyppi, joka sopii erinomaisesti myös kaikkiin suomalaisiin rakennuksiin, niin kotiin kuin toimistoonkin. Edustamamme kippi-ikkuna tuo esiin aivan uusia ulottuvuuksia suomalaiseen talonrakentamiseen: Ikkunan jossa on ajateltu arkipäivän käyttötilanteita, turvallisuutta ja toimivuutta.

 

 

Voit valita kolme eri toimintoa yhdellä painikkeella:
1. Tuuletus (kippi)
2. Pesu (normaali sivulle aukeava)
3. Lukittu asento.

Heloitusjärjestelmä takaa isojenkin ikkunoiden toimivuuden Suomen olosuhteissa. Ikkunassa on vain yksi kiinteä painike, joka jättää enemmän tilaa kauniille puitteelle. Kippi-ikkunat voidaan myös yhdistää osaksi suurempaa ikkunaelementtiä, esimerkiksi kiinteän tai avautuvan perinteisen ikkunan rinnalle.

1. Tuuletusasento

Ensimmäisessä asennossa ikkuna avautuu tuuletusasentoon, maksimissaan 100 yläreunasta. Raitis ilma tulee tasaisesti ulos ikkunan sivuilta ja huono ilma poistuu ikkunan yläosasta. Kun ikkuna on alareunastaan koko matkalta kiinni, on tuuletus huomattavasti rauhallisempaa kuin perinteisellä kotimaisella tuuletusikkunalla. Kippi-ikkuna antaa mahdollisuuden tuulettaa miellyttävästi ja rauhallisesti myös kylminä vuodenaikoina. Kippiasennon ansiosta verhoja, kukkalaudoilla olevia kukkia tai muita esineitä ei tarvitsee siirtää ikkunan avaamiseksi.

2. Pesuasento

Tuuletusasennon ansiosta ikkunaa ei tarvitse avata kokonaan muuten kuin pesua varten. Koska puite aukeaa sisäänpäin, kaikki talon ikkunat ovat helposti pestävissä sisätiloista ilman kiipeilyä. Koska kippi-ikkuna on yksipuitteinen, on siinä vain kaksi pestävää pintaa vanha neljän tai jopa kuuden pestävän pinnan sijaan. Lisäksi yksipuitteisuus ja kiinteä painike mahdollistaa esim. tulipalon sattuessa nopean poistumisen ikkunoiden kautta.

3. Lukittu asento

Kiinni asennolla tiivis ja turvallinen

A. Tukevat puuosat ja heloitus yhdessä kaksinkertaisen tiivistyksen kanssa tekevät rakenteesta kestävän, tiiviin ja hyvin ääntä eristävän.

B. Ikkunassa on vakiona monipistelukitus, kahdesta jopa kuuteen lukituspisteeseen ikkunan koosta riippuen. Saranat on kiinnitetty ruuveilla ikkunan kyntteisiin. Lasituslistat kiinnitetään piilonaulauksella ikkunan sisäpintaan, jolloin murtautuminen taloon on mahdotonta rikkomatta lasia.

Kippi-ikkunat valmistetaan aina mittatilaustyönä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että ne soveltuvat hyvin niin uudis- kuin korjausrakentamiseen. Voit vapaasti valita mitat, muodot ja värit.


1. Tuuletusasento


2. Pesuasento


3. Lukittu asento

 

 

1. Materiaali ja rakenne

Kolmesta lamellista liimattu pohjolan mänty takaa, että ikkuna on muodossaan vielä vuosienkin kuluttua menettämättä myöskään tiiveyttään. Ikkunan näkyvät pinnat ovat lisäksi oksattomia.

2. Heloitus

Dreh-kipp -lukitusjärjestelmän monipuoliset säädöt varmistavat ikkunan toimivuuden vuosienkin kuluttua. Turvallisuuden takaa vakioheloituksella kahdesta kuuteen lukituspistettä ikkunan koosta riippuen. Lisäksi erilaisia turvaheloja on myös saatavilla.

3. Tiivistys

Kippi-ikkunoissa ja parvekeovissa on vakiona vahva kaksinkertainen tiivistys.

4. Lasitus

Käytössämme on lasitusalan huippuosaamista. Nykyaikainen eristyslasielementin valmistus ja yhteistyö alan johtavien materiaalitoimittajien kanssa takaa nopeat toimitukset myös erikoislaseille. Nykyaikainen lasiteknologia takaa hyvän lämmöneristävyyden jo kaksinkertaisella lasielementillä verrattuna perinteiseen kaksipuitteiseen ikkunaan. Ikkunan U-arvot vakiona 1.0 - 1.9 W / m²K lasitusvaihtoehdosta riippuen. Lasitusvaihtoehtoja ovat esimerkiksi:

Selektiivilasi

 • Karkaistu / laminoitu lasi
 • Kuviolasit
 • Ääneneristyslasit
 • Auringonsuojalasi
 • Palolasit

Lasituksessa käytetään piilonaulausta ja silikonisaumaa, joka takaa puitteen ja lasin välisen sauman ehdottoman tiiveyden.

5. Pinta-käsittely

Kaikki ikkunat käsitellään värittömällä kyllästeellä. Maalatuissa ja kuultolakatuissa ikkunoissa käytetään monenkertaista pintakäsittelyä.

6.Varustelu

Kippi-ikkunoihin on saatavilla suuri määrä erilaisia varusteita.

 • Ristikot
 • Raitisilmaventtiilit
 • Hyttyspuitteet (parvekeoviin ulosavautuvat hyttysovet)
 • Sälekaihtimet (sisäpintaan asennettuna)
 • Säleluukut (keskieuroppalainen järjestelmä)
 • Lukittavat painikkeet
 • Lapsilukot

7. Runsaasti vaihtoehtoja

Kippi-ikkunasta on saatavana myös kiinteä versio. Lisäksi voit yhdistellä kiinteitä ja avautuvua osia samaan elementtiin mielesi mukaan. Toimitamme kippijärjestelmällä myös parvekeoviksi ja tilanjakajiksi sopivia liuku- tai haitariovia. Järjestelmä mahdollistaa tilan monipuolisen muuntelun: Saat toisaalta hyvin eristetyn tilanjakajan ja toisaalta erittäin leveän oviaukon, jossa on kaikki kippijärjestelmän edut.

Testitulokset

Kotimaan mallit on testattu VTT:ssä ja vientimallit markkinakohtaisesti mm. Saksassa ja Iso-Britanniassa.

Kotimaan mallien testitulokset ovat SFS 3304 ja SFS 4433 mukaan seuraavat:

 • Ilman- ja sateenpitävyys: luokka 1(VTT:n n:o PUU 1237/92 ja 1238/92)
 • Tuulenpaineenkestävyys: luokka 1
 • Ääneneristyskyky: 34,6...43,1 dB, riippuen ikkunamallista VTT:n n:o LVI 2836/92 ja 2837/92

 

 Ikkunoiden testaus: British Standards/MC Data DIN-normit: IFT-Rosenheim